Rauwe gemarineerde zalm daar hou ik van! Omdat het oog soms ook wat wil heb ik een super lekker recept voor je. Het vergt wel wat voorbereiding en duurt minstens 24 uur voordat je het kan opeten.
Recept voor 6 personen:
- 700 gr. zalmfilet met huid
- 2 kleine bieten (geschild en gekookt)
- 75 gr. grof zeezout
- 100 gr. rietsuiker
- 1/2 el. korianderzaad (gemalen)
- dille
- waterkers
- 200 ml. lactosevrije roomkaas (Minus L of Arla)
- 1,5 tl. Dijon mosterd
- 2 el. kappertjes
- 2 ondiepe schalen
- huishoudfolie
- blikjes/gevulde potten (voor het gewicht)
- Optioneel: 1 el. wodka
Bekleed een ondiepe schaal met plasticfolie en leg de zalmfilet er met de huid naar beneden op.
Rasp de bietjes en meng deze in een kom met het zout, de suiker, koriander en een paar fijngehakte takjes dille.
Verdeel het mengsel over de zalm, wikkel de schaal in met huishoudfolie en zet er een tweede schaal op. Zet de blikjes of potten in de tweede schaal om de zalm goed aan te drukken. Zet de zalm 24 uur (ja echt!) in de koelkast.
Pak de zalm uit en giet het vocht af. Veeg de marinade van de vis en snijd de zalm in zo dun mogelijke plakjes. Snij tot op het vel.
Meng de (lactosevrije) roomkaas, Dijon mosterd, kappertjes en een paar fijngehakte takjes dille in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
Leg de plakjes zalm met de waterkers op de borden en serveer met de creme.
Eet smakelijk!