Restaurants

De 6 lekkerste glutenvrije foodtrucks!

Foodless_Rollendekeukens

Het einde van het festivalseizoen nadert en dat betekent dat we terug kunnen kijken op wat fijne feestjes, eetfestijnen en heerlijke avonden. Toch blijven de events zoals de Rollende Keukens, Lepeltje Lepeltje en TREK altijd interessant. Ik kan eigenlijk niet wachten tot volgend seizoen zodat we weer heerlijk kunnen genieten! Ik zeg express ‘we’ want jij kan er ook terecht met je allergie of voedselintolerantie! We hebben een paar leuke foodtrucks voor je gevonden die de moeite waard zijn om te volgen.

1. Vrij Voedsel

Glutenvrije_Foodtruck_VrijVoedsel
Fotocredits: VrijVoedsel

Een van de eerste food trucks waar ik alles mocht eten was de truck genaamd Vrij Voedsel. Wat een kanjers waren dat zeg, van een heerlijke glutenvrije wrap met spinazie en pecorino tot een cheesecake toe! Het leuke aan deze food truck is dat zij een pilot hebben gewonnen in Amsterdam waardoor je ook ‘gewoon’ in Amsterdam bij een Foodtruck kan eten!

https://www.facebook.com/vrijvoedsel
http://www.delaurier.nl

2. Fiona’s Baking Avenue

Glutenvrije_Foodtruck_FionasAvenue
Fotocredits: Fiona’s Baking Avenue

Het glutenvrij bakken hebben ze bij Fiona’s Bakery goed begrepen! Deze food truck heeft uitsluitend glutenvrij gebak, maar lekker voor iedereen. Van bosbessenmuffins tot een heerlijke lemon curd merengue pie in a jar. Daar heb je toch gewoon zin in?

https://www.facebook.com/fionasbakingavenue/
http://www.fionasbakingavenue.nl

3. Hieper de pieper

Glutenvrije_Foodtruck_HieperdePieper_o
Fotocredits: Hieper de Pieper

Het concept van deze fijne food truck is dat zij (h)eerlijke biologische, vegetarische, veganistische en glutenvrije producten aanbieden. Dat betekent dat je er zowel met jouw glutenintolerantie, lactose-intolerantie en koemelkallergie terecht kan. Een lekker glutenvrij patatje is natuurlijk nooit verkeerd!

https://www.facebook.com/natuurlijksmullenfoodtruck

Home


4. Tante’s Tortilla’s

Glutenvrije_Foodtruck_Tantestortilla
Fotocredits: Tante’s Tortilla

De foodtruck van Tante’s Tortilla draagt de naam ‘Bolle Bertha’ en is een lust voor je ogen! Bij deze tante scoor je maar liefst heerlijke glutenvrije tortilla’s met vlees, vis, gevogelte of een vegetarische variant. Een lekkere dot vers gemaakte salsa en je kan gaan genieten hoor.

https://www.facebook.com/tantetortilla
http://www.kunstenkookwerk.nl

5. Crêpes mobiel

Glutenvrije_Foodtrucks_Crepesengalettes
Fotocredits: Crêpes Mobiel

Zomaar ergens tegen glutenvrije pannenkoeken aanlopen gebeurt niet snel! Deze biologische foodtruck heeft een assortiment aan hartige glutenvrije galettes gemaakt van boekweitmeel en belegd met geitenkaas, pesto, truffelsalsa, serrano ham, gruyère en ga zo maar door. Wij zijn fan!

https://www.facebook.com/Crepes-Mobiel-404895646242285/
http://www.crepes-mobiel.nl/

6. Würst

Glutenvrije_Foodtruck_Wurst
Fotocredits: Würst

Een hotdog op z’n tijd vind iedereen lekker. Maar deze mannen maken belachelijk lekkere hotdogs die beter bekend staan als Haute Dogs. Hoe fijn is het als dan ALLE Haute Dogs glutenvrij te verkrijgen zijn?

https://www.facebook.com/wurstleuven
http://www.würst.be/

Related posts

Glutenvrij uit eten in Den Haag: South of Houston

Carlijn

10 glutenvrije hotspots in Madrid

Carlijn

Allergievrij uit eten in Rotterdam: Zino Urban Bistro

Wendy

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer