Recepten

Banoffee pavlova

Elke vrijdagochtend sta ik op de zaak in de keuken lekker te bakken (en uiteraard ontbijt te serveren aan gasten). En ik zou natuurlijk elke week hetzelfde kunnen maken maar dat vind ik niks, dus ga ik altijd experimenteren.

Nu stond een pavlova eigenlijk al knetterlang op mijn lijstje en ik had de tijd ervoor dus daar ging ik! Het pavlova-mengsel maken is de moeite niet. Ben jij een van de gelukkige die een KitchenAid op het aanrecht heeft staan dan ga je helemaal lekker want dan ben je zo klaar. Ik heb dus tot mijn grote verdriet geen KitchenAid meer thuis. Hij staat op de zaak waar die gelukkig intens gebruikt wordt maar ik mis hem gewoon! Je bakt nu toch minder snel omdat je het of met de hand moet doen, of de handmixer.

Anyways.. pavlova dus. ‘Normaal’ wordt ‘ie gemaakt met maizena. Nu heb je daarvan twee merken.. eentje met sporen van gluten en eentje zonder sporen van gluten. Ik had ze beide niet in huis maar wel maiszetmeel en dat werkt echt net zo goed!

Nu kan je een pavlova echt op duizend manieren garneren maar ik besloot om de banoffee curd van Mrs Bridges erop te smeren. Dat is dus een mega lekkere crème met banaan en toffee smaak. Heel naar, als je begrijpt wat ik bedoel.

Je kan ook zelf curd maken maar dat duurt even wat langer en daar had ik toen geen tijd voor! Ach, en soms kan je echt wel dingen uit een potje eten.

Banoffee pavlova

  • 200 g gepasteuriseerd eiwit (Two Chicks of een ander merk)
  • 300 g kristalsuiker
  • 2 tl limoensap
  • 2 tl maiszetmeel (of maizena (zonder gluten))
  • 300 g banoffee curd (bijv. Mrs. Bridges)
  • 1 halve banaan (in plakjes)
  • handje glutenvrije koekjes
  1. Verwarm de oven voor op 100 graden.
  2. Doe alles bij elkaar in één kom en meng tot het eiwit helemaal stijf en glanzend is.
  3. Bekleed een bakpapiertje met bakpapier.
  4. Schep met een spatel twee grote bergen opgeklopt eiwit op de bakplaat. Je kan hiervoor grote cirkels tekenen. Je kan het ook lekker ambachtelijk houden!
  5. Zet de pavlova’s 2 uur in de oven.
  6. Zijn ze pavlova’s klaar, laat ze dan volledig afkoelen! Anders gaan ze kapot als je ze van de bakplaat afhaalt.
  7. Als ze afgekoeld zijn, smeer er VOORZICHTIG banoffee curd op. Het blijft natuurlijk schuim wat niet mega sterk is.
  8. Verkruimel koekjes en leg deze boven op de curd.
  9. Snij een halve banaan in plakjes en garneer daar de pavlova ook mee!
  10. Dat was het! Nu is het tijd om hem aan te snijden. Doe dat met een koksmes, niet een kartelmes want dan gaat het mis. Eet ze!

Related posts

Broccolisoep met avocado

Carlijn

Gluten- en lactosevrije ontbijtkoek

Joëlle

Chocolade met meelwormen

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer