Recepten

Bananencrackers met lijnzaad

Bananencrackers met lijnzaad

Sinds mijn voedselvergiftiging reageert mijn lichaam niet heel relaxt meer op suikers. Daarnaast merk ik dat ik weinig energie heb en te maken heb met redelijke moodswings! Tijd dus om suiker te minderen zodat mijn bloedsuikerlevel stabiel wordt (en daarmee mijn energie omhoog gaat en mijn moodswings verdwijnen). Met die klachten ben ik bij een orthomoleculair therapeut terecht gekomen en die gaf mij de opdracht om suikervrij te eten (lees: geen suikers, 1 x per dag fruit in combinatie met zaden en heel veel groenten en eiwitten). Nu vind ik het prima om dat te proberen maar eten (en vooral ontbijten) moet wel echt lekker blijven. Vond ik toch ineens dit fantastische recept op ‘Undressed Skeleton‘ van bananencrackers met lijnzaad! Super simpel en super lekker.

IMG_2050

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 60 gram of 1/2 cup gebroken lijnzaad
  • kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel de banaan, doe hem in een kom en pureer met een vork (of handmixer) tot een smeuïg geheel. Giet de lijnzaad erbij en roer totdat het goed gemengd is.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en besmeer met wat kokosolie.

Schep met een ijslepel het mengsel op de bakplaat en druk deze een beetje plat. Bak vervolgens de crackers af in de oven voor zo’n 15 tot 20 minuten (kan echt enorm verschillen per oven dus kijk tussendoor ook een paar keer). Voordat je ze eruit haalt, check even of je ze stevig genoeg vindt.

Ik vind dit heerlijke crackers (zeker met verse aardbeien erop) voor bij het ontbijt!

Eet smakelijk!

Related posts

Sinaasappelcrumble; een glutenvrij gebakje

Carlijn

Glutenvrije en vegan tiramisu: Kerstklassieker met een twist!

Carlijn

Tonijnsalade met appel en zongedroogde tomaat

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer