Recepten

Baconstengels

Elk jaar rond kerst is het de vraag ‘Wat ga ik allemaal maken?’. Zijn er alweer nieuwe producten op de markt? Wat vind ik nou echt lekker en wat is vooral niet zo super moeilijk?

Ik dacht aan wat ik vroeger altijd maakte en super lekker vond: bladerdeeghapjes. Maar met je glutenintolerantie is dat best wel een beetje lastig natuurlijk. Maar dat weerhoud me er niet van om gewoon weer eens iets met bladerdeeg te maken. Dit keer met glutenvrij bladerdeeg van Schär. Ik ben zo blij dat er steeds meer glutenvrije producten op de markt komen. Zo’n lekker groot vel waar je gewoon wat mee kan!

glutenvrije-baconstengel_3

Ik wilde graag iets feestelijks en vooral iets wat ik echt heel erg lekker vind. Nu deed ik er vroeger altijd tomatentapenade op of pesto en daar overheen wat geraspte kaas. Lekker maar laten we het even zonder kaas maken. Intolerantie-technisch gezien.

Dan kom je, in mijn geval uit op spek/bacon. Bacon en glutenvrij bladerdeeg. Top combinatie! Helemaal als je er leuke stengels van maakt.

Weet wel dat als je ze een dag van tevoren maakt dat het best wel eens zou kunnen zijn dat ze op zijn wanneer je ze nodig hebt.

glutenvrije-baconstengel_2

Recept Afdrukken
Baconstengels
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Passieve Tijd 10 minuten
Porties
stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Haal het glutenvrije bladerdeeg van Schär uit de vriezer en laat het even 10 minuutjes ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Snij de grote plak bladerdeeg in smalle repen.
  4. Leg één plakje ontbijtspek op een smalle repen en draai de uiteindes in tegengestelde richting. Je maakt er een gedraaide stengel van. Leg de stengel op de bakplaat en herhaal deze stap tot alle repen op de bakpaat liggen.
  5. Klop een eitje los en smeer een beetje geklutst ei op het bladerdeeg.
  6. Bak in ±12 minuten af in de oven. Let wel op dat ze niet te donker worden!
Deel dit Recept

Related posts

Rucola met geitenkaas en geroosterde paprika

Carlijn

Glutenvrije pim’s cake

Carlijn

Vegan mango & limoen taart

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer