Recepten

8 glutenvrije sinterklaasrecepten

Sinterklaas is weer in het land! Kinderen zijn weer in alle staten, willen het liefst elke dag hun schoen zetten, de zwarte piet discussie is weer lekker opgebloeid en heeft nu bizarre vormen gekregen en de glutenvrije recepten vliegen je om de oren! Van pepernoten tot gevuld speculaas.. ik verzamelde maar liefst 10 glutenvrije Sinterklaas recepten voor je! Daar gaan we:

We beginnen met een aantal glutenvrije speculaas recepten. De een maakt het net op een andere manier dan de ander maar dat het allemaal lekker is, is vanzelfsprekend. Ontdek jouw favoriet!

Glutenvrij gevuld speculaas met havermeel

De allereerste variant van glutenvrij gevuld speculaas zijn de gevulde speculaas koeken. Met een binnenkant van amandelspijs is dit gewoon ontzettend lekker.

Glutenvrij gevuld speculaas

Gevulde speculaastaartjes met roomboter

De blog van Emmelou is zo mooi. Lekker clean en ze maakt de prachtigste foto’s. Maar we hadden het over de speculaastaartjes. Die zijn super lekker.

glutenvrij speculaastaartje
Fotocredit: Emmelou Green, Bakers & Fakers

Glutenvrij gevuld speculaas met amandelmeel

Rianne van Doe mij Glutenvrij maakt gevulde speculaas met amandelmeel. In plaats van koeken maakte zij één losse plak.

glutenvrij-gevuld-speculaas
Fotocredit: Rianne Beukelman, Doe mij glutenvrij

Glutenvrije kruidnoten

Het recept van Joëlle mag hierin natuurlijk niet ontbreken! Maak deze heerlijke glutenvrije chocolade kruidnoten vandaag nog 🙂

Glutenvrije en lactosevrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten van havermout

De lieve Bo van Beaufood mag ook geen gluten en maakte daarom glutenvrije pepernoten van havermout! Ook met chocolade er omheen.

Haverpepernoten
Fotocredit: Bo Schinkel, Beaufood

Kruidige non-bake speculaasballen

Ik mag in mijn handen wrijven met mijn leuke bloggervriendinnetjes en Monique is er daar echt eentje van. Zij maakte deze heerlijke non-bake speculaasballen! Smullen dus!

Speculaasballen
Fotocredit: Monique de Groot, Meisje met de Voedselallergie

Pepernoten ontbijtsmoothie

Heb je zin in om iets met je speculaaskruiden te doen maar weet je niet wat? Waarom maak je dan niet een ontbijtsmoothie met speculaaskruiden?

pepernoten-ontbijtsmoothie
Fotocredit: Bo Schinkel, Beaufood

Glutenvrije taai taai

Jarenlang heb ik taaitaai gemist. Ik vond dat altijd het lekkerste van Sinterklaas. Daarom ben ik zo blij dat het terug is van weggeweest: de lekkerste glutenvrije taaitaai die ik gegeten heb!

Glutenvrije taaitaai

 

Related posts

Glutenvrije chocolade muffins

Joëlle

Recept voor lactosevrije kruidenspread met Becel met avocado

Carlijn

13x glutenvrije Paas-inspiratie!

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer