Recepten

Zoete aardappelballetjes met boerenkool

Zoete aardappelballetjes

Er zijn weinig dingen die me zo’n ontspannen gevoel geven dan koken. Ik kan echt uren kwijt zijn in de keuken en totaal ontstressen. Heerlijk is dat! Nieuwe dingen uitproberen daar ben ik altijd een voorstander van en daarom laat ik me vaak op instagram inspireren. Daarnaast is de falafel van Laura een van mijn favoriete gerechten van dit moment, ik maak ze rustig 1 keer per week. Door die falafel ben ik ineens weer meer geïnteresseerd in hapjes die in de oven moeten. Zo kwam ik op dit idee voor zoete aardappelballetjes met boerenkool. Dan krijg je en goede koolhydraten binnen en toch ook wat groente (vergeet niet je dagelijkse portie groenten ook nog te eten want met deze hoeveelheid boerenkool kom je niet aan je ADH). Ik hoop dat jij ze net zo lekker vind als ik! Laat je het me even weten?

Zoete aardappelballetjes

Ingrediënten voor ± 12 zoete aardappelballetjes met boerenkool:

  • 2 zoete aardappelen (met of zonder schil)
  • 2 el. kokosmelk
  • 1 cup (70 gr) gesneden boerenkool
  • 1/2 geel uitje
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. peterselie (vers of gedroogd)
  • 1 tl. oregano
  • Zout en peper
  • Optioneel: hemp- of sesamzaadjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 C/400 F en leg een bakpapiertje op je bakplaat.

Stoof of kook de zoete aardappelen tot ze zacht zijn.

Giet het water af, en doe de aardappelen in een grote bak.

Prak met een vork de aardappelen en voel de kokosmelk, boerenkool, halve ui, knoflookpoeder, peterselie, oregano en zout en peper (naar smaak) toe.

Nu moet je balletjes gaan maken. Dit kan je doen door je handen nat te maken en gewoon de balletjes te draaien in je handpalm of je pakt 2 theelepels en doet het daarmee. Wat jij wilt!

Leg ze op het bakpapier en strooi er eventueel nog wat hemp- of sesamzaadjes overheen.

Zet de balletjes minstens 20 minuten in de oven (voel even of ze wat steviger aanvoelen).

Eet smakelijk!

Wist je trouwens dat je Foodless ook kan volgen via Facebook, Twitter of Pinterest?

Zoete aardappelballetjes

Related posts

Glutenvrije taaitaai

Carlijn

Banaan en kardemom-cake met ouwels

Carlijn

Bananencrackers met lijnzaad

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer