Recepten

Glutenvrije fetahapjes

Foodless | Fetahapjes

Als het volle bak zomer is (ook al duurt dat in Nederland maar een weekje) dan heb ik nooit zoveel zin in warm eten en geef ik altijd de voorkeur aan verschillende hapjes! Misschien komt het omdat ik mooi weer associeer met Spanje en daardoor graag tapas wil eten? Misschien komt het omdat ik het gewoon al de hele dag bloedheet heb! Anyways… nu ben ik dus ook lactose-intolerant maar ook ik neem heel af en toe (lees: 1 keer per twee maanden) een beetje lactose. Ik reageer daar namelijk lang niet zo heftig op als gluten, waarbij spijbelen echt absoluut een no go is. Maar als ik dan lactose eet wil ik wel iets lekkers en van feta word ik gewoon gelukkig! Daarom besloot ik laatst even een klein feta hapje te serveren voor wat vrienden die kwamen borrelen. Heerlijk, fris en makkelijk!

Foodless | Fetahapjes

Ingrediënten voor de glutenvrije fetahapjes:

  • Feta
  • Komkommer
  • Groene olijven zonder pit
  • Verse munt
  • Stokjes

Bereiding:

Snij de feta in blokjes van 1 bij 1 centimeter (dit mag je op gevoel doen hoor). Was de komkommer halveer deze tweemaal in de lengte! Snij vervolgens in reepjes!

Pak met een lepel de olijven uit hun potje en laat ze eventjes uitlekken.

Haal alvast wat kleine blaadjes munt van de takjes. Nu gaan we rijgen!

Pak het stokje en prik daar als eerst de munt op, gevolgd door de olijf en komkommer om af te sluiten met de feta. Pas wel eventjes op met de feta want die wil nog wel eens breken als je het stokje er te ver in steekt!

Dat was ‘m al! Ik adviseer je om het gelijk op een bordje te zetten want hoe vaker je ermee aan je haal gaat hoe minder goed de feta blijft zitten.

Eet smakelijk!

Laat je me even weten wat je ervan vind?

Related posts

Gluten- en lactosevrije focaccia

Carlijn

Glutenvrije kipkerriesalade

Joëlle

Gluten- en lactosevrije stol

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer