Ik ben echt een enorm fan van burgers. Het liefst ga ik uit eten in een van de vele burgerrestaurants maar dat is in Utrecht toch verrekte lastig als je glutenvrij wilt eten. Dus maak ik ze zelf, en zijn ze soms ook gewoon echt lekkerder! Sinds Schär de glutenvrije hamburgerbroodjes op de markt heeft gebracht zijn er weer meer mogelijkheden bijgekomen. Natuurlijk kan je ook de ciabatta’s erbij pakken als broodje maar een zacht hamburgerbroodje zoals deze is gewoon wel echt relaxt hoor.
De dubbele bacon & lamsburger
Het feit dat het een burger met dubbele bacon is betekent dat ik bacon terug heb laten komen in twee verschillende vormen. Een keer gewoon als plak bacon en daarnaast heb ik de broodjes besmeerd met baconjam. Dat heb je dus gewoon, en het is geniaal.
Laten we maar gewoon gelijk in dit glutenvrije recept duiken voor een dubbele bacon & lamsburger. Ik wens je alvast een fijne maaltijd toe, eet smakelijk en hopelijk geniet jij hier net zo van als ik!
Deze post is mede mogelijk gemaakt door Schär.
Dubbele bacon & lamsburger
- Leg de plakken bacon onder (of op) de grill.
- Bak de lamsburgers af (ik vind een medium gebakken burger altijd het lekkerst).
- Snij de rode ui in smalle ringen.
- Snij de tomaat in dunne plakken.
- Snij de broodjes door midden en smeer baconjam op de broodjes.
- Beleg de burger in de volgorde die jij het lekkerste vind! Ik begon met sla, tomaat, rode ui, lamsburger, bacon en baconjam. Maar je bent natuurlijk volledig vrij in het bepalen van de volgorde.
- Open je mond en neem een hap ;)! Geniet van deze sappige burger.