Recepten

Bananenpannenkoeken

Bananenpannenkoeken

Ken je dat gevoel dat je al een hele tijd super goed bezig bent door elke dag een ontbijtje te maken met vers fruit, groenten en superfoods? Dan wil je toch ook een keer iets zoets bij het ontbijt wat enigszins gezond is? Nou dat gevoel heb ik dus ook wel eens! Op instagram lijkt het wel of bananenpannenkoeken trending en hip zijn. Wacht even… pannenkoeken van banaan? Dat valt toch bijna in de categorie ‘gezond ontbijt’ vind je niet? Ik heb een heerlijk recept voor je gemaakt zodat je nu bananenpannenkoeken als ontbijt kan eten! Ontdek het recept en laat je me weten hoe ze smaken?

Ingrediënten en benodigdheden:

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels rijstmeel
  • kokosolie
  • blender
  • koekenpan

Aangezien ik altijd smoothies maak stop ik de banaan, de eieren en het meel in de blender tot het een vloeibaar geheel is. Verhit wat kokosolie in de koekenpan. Zodra dit gesmolten is kan je het beslag erin doen. LET OP! De pannenkoeken kunnen erg snel aanbranden (is dit het geval zet het vuur dan wat lager). Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant niet meer helemaal vloeibaar is en bak hem ook aan de onderkant bruin.

Ik vind het altijd heerlijk om er wat fruit bovenop te leggen in combinatie met wat honing of agave nectar.

Eet smakelijk en een fijne dag 🙂

Related posts

Gepofte quinoa met pindakaas in chocolade

Carlijn

Gevulde eieren met gerookte zalm!

Carlijn

16 recepten voor glutenvrij bananenbrood!

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer