Vorig weekend heb ik in Londen een super fijn magazine (Woman & Home, Eating Smart) ontdekt met daarin allemaal gluten en melk vrije recepten. Kon niet wachten om gelijk deze appelchips met kaneel en peper te proberen want ik ben fan van chips en het zou niet erg zijn om een gezondere versie te kunnen eten!
Ingrediënten:
- 2 grote appels
- 1 tl. kaneel
- zwarte peper
Verwarm de oven op 120 graden voor en leg bakpapier op de bakplaat.
Snijd de boven- en onderkant van de appels. Als je een appelboor hebt gebruik die dan nu om het klokhuis eruit te halen anders moet je dat per schijfje doen. Snijd hele dunne schijven en leg ze in een bak.
Strooi er rustig kaneel over en schud ze vaak door elkaar zodat alles bedekt is door kaneel. Doe dit hetzelfde met de peper (ik heb 1/3 tl. gebruikt).
Leg de schijven op de bakplaat en zet ze in de oven voor minstens 2 uur! Omdat oven nogal kunnen verschillen raad ik je aan af en toe even te checken of de appels krokant zijn.
Zijn ze klaar, haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen. Bewaren in een luchtdicht bakje.