Restaurants

Allergievrij uit eten in Antwerpen

Glutenvrij uit eten in Antwerpen

Ook mensen met een glutenintolerantie, lactose-intolerantie, soja- of notenallergie willen uit eten! Daarom hebben ik een lijst voor je met fijne adresjes in Antwerpen. Hartstikke handig (al zeg ik het zelf) want wij zien en horen graag dat we ook bij onze zuiderburen terecht kunnen! Glutenvrij uit eten in Antwerpen wordt steeds wat makkelijker.

Broers van Julienne (Kasteelpleinstraat 45-47) | +32 3 232 02 03

Bij de Broers van Julienne kan je terecht voor heerlijke taarten, zout en zoet, hemelse groenten, de liefde voor het koken en lekker eten. Ook genoeg glutenvrije opties!

Charlie’s (Volkstraat 66) | +32 343 738 27

Ga je een weekendje weg en wil je graag glutenvrij ontbijten dan kan dat bij Charlie’s! Als je de dag ervoor even laat weten dat je een glutenvrij ontbijtje wel ziet zitten geef het dan eventjes door. Glutenvrije koekjes zijn er ook.

Chickpea (Melkmarkt 25) | +32 475 60 49 49

Een Joods geïnspireerd hummusrestaurant, smoothiebar en koffieshop. In deze kleine zaak word je vriendelijk verrast op verschillende lekkere hummusvariaties. Vraag naar de glutenvrije mogelijkheden.

De Rosenobel (Blauwmoezelstraat 2) | +32 707 13 87

Het geheel vegetarisch restaurant De Rosenobel heeft elke dag een vegetarisch buffet waarbij ook rekening gehouden kan worden met vegan en glutenvrij!

Eugène (Volkstraat 15) | 03 233 1989

Bij bakker Eugène kan je terecht voor een smakelijke koffiekoek, een knapperig brood of een pistolet. Je kan er ook ter plaatse genieten van een lactosevrije  koffie en een glutenvrij taartje. Soja en gluten vind je hier niet terug!

Falafeltof (Hoogstraat 32) | +32 3 291 66 60

Heb je zin in echte Israelische falafel die ook nog eens glutenvrij is? Dan ben je bij Falafeltof aan het goede adres! De balletjes worden alleen gemaakt met kikkererwten en verse kruiden. Er komt geen gluut aan te pas. Laat het pita broodje dan even achterwege (ivm de gluten) maar smullen kan je hier zeker!

Frank and Brut (Ernest van Dijckaai 19) | +32 3 502 83 93

Het haute dog restaurant Frank & Brut heeft glutenvrije hotdogs op het menu staan met hun glutenvrije broodjes.

Greenway (Groenplaats 6) | +32 3 336 53 76

Dit is een Belgisch vegetarisch restaurant met de creatieve vegetarische wereldkeuken want in meerdere plaatsen zit. Met een aantal verschillende glutenvrije opties kan je daar heel goed terecht!

Juliette (IJzerenwaag 4) | 03 227 1203

Bij restaurant Juliette (en ook de Broers van Julienne, Kasteelpleinstraat 45-47) kan je terecht voor ’the best vega food in town’. Daarnaast biedt Juliette ook opties voor de glutenvrije mens.

Kommilfoo (Vlaamsekaai 17) | +32 3 237 30 00

Bij sterrenrestaurant Kommilfoo is een allergie geen enkel probleem. Geef je het bij de reservering aan dan is dat van tevoren allemaal geregeld, en is het personeel er van op de hoogte. Absolute aanrader als je een keertje in een sterrenzaak wilt lunchen of dineren.

L’Epicerie du Cirque (Volkstraat 23) | +32 238 05 71

Iets duurdere klasse maar bij L’Epicerie du Cirque is het eten super lekker en ze passen heel het menu aan je wensen.

Lucy Chang (Marnixplaats 16) | +32 3 248 95 60

Bij dit Aziatische restaurant serveren ze traditionele gerechten uit Vietnam, Thailand, Maleisië, Laos en China. Vraag vooral naar de glutenvrije opties!

Maurice Coffee & Knits (Cogels-Osylei 88) | +32 3 202 98 59

Aan het eind van de mooiste straat van Antwerpen vind je Maurice Coffee & Knits. Dit eigenwijze tentje staat boordenvol met gebreide producten van een lading Oma’s. Je kan er heerlijk glutenvrij brunchen. Glutenvrij brood was er niet maar aan de lading verse producten (gepocheerde eieren, verse salades en fruit) was er geen gebrek.

Murni (Geuzenstraat 5) | +32 3 430 73 17

In een heerlijke wijk in Antwerpen ligt dit kleine maar leuke tentje vol verrassende menu-items. Geniet van een shakshukka als ontbijt of kies voor een heerlijke glutenvrije boterham belegd met avocado, zalm en nog veel meer!Absolute aanrader.

Native (Muntstraat 8) | +32 478 400 711

Heerlijk bio restaurant die heerlijk vegetarisch koken en heel goed op de hoogte zijn van allergieeën, hun quiche is altijd glutenvrij en heerlijk.

Pasta Hippo-Vino (Oude Koornmarkt 32-34, Pelgrimstraat 1-3) | +32 3 213 16 86

Restaurant en wijnbar Pasta Hippo-Vino bestaat al meer dan 30 jaar en bieden zelfs glutenvrije, lactosevrije en veganistische opties.

Roji (Oude Koornmarkt 26) | +32 3 296 61 33

Frans Japans Restaurant Roji ligt een beetje verstopt aangezien het in een middeleeuwse kelder ligt. Zonder reservering was ook gluten en lactosevrij geen enkel probleem. Kom binnen, geniet van een heerlijke cocktail bij de haard en smul vervolgens van de heerlijke sushi. Glutenvrije sojasaus was er helaas niet.

Spaghettiworld (Oude doornmarkt 66) | +32 498 14 34 74

In hartje Antwerpen vind je het spaghetti restaurant Spaghettiworld. Geen verrassing wat ze daar serveren natuurlijk! Zelfs glutenvrije spaghetti staat bij hun op de kaart.

Story Urban Deli shop (Godefriduskaai 2) | +32 3 344 66 46

Story Urban Deli Shop combineert de efficiëntie van een buffet met een goede service. Een gezonde Belgische keuken met regionale en seizoensgebonden producten. Lichte en evenwichtige maaltijden met hoofdzakelijk biologische ingrediënten.

Wild Project (Grote Pieter Potstraat 21) | +32 477 44 53 12

Bij Wild Project organiseren ze diners waarbij een focus ligt op vegetarisch en vegan eten met een Mediterraanse smaak.

Als je niet bang bent voor kruisbesmetting…

Burgers & Booze (Leopold de Waelstraat 7 )| +32 (0)3 501 71 72

‘Kom binnen en proef de sfeer’ geven ze aan bij het restaurant Burgers & Booze in Antwerpen. Met hun brutale menu hebben ze zelfs voor de gluten en lactosevrije persoon genoeg keuze. Reserveren is wel handig, maar hé, wie niet waagt wie niet wint toch?

Orso (Grote Beerstraat 46)

Voor een glutenvrije pizza kan je terecht bij Orso. Je betaalt 2 euro extra maar dat doet niks af aan het feit dat er glutenvrije pizza’s te bestellen zijn. Vergeet ook het dessert niet: glutenvrije chocolade-amandeltaart.

Lombardia (Lombardenvest 78) | 03 233 6819

Het vegetarische restaurant Lombardia biedt verschillende veganistische en vegetarische opties die soms ook nog glutenvrij gemaakt kunnen worden!

Heb jij bij een van deze restaurants gegeten? Dan ben ik benieuwd naar jouw mening. Klopt er iets niet aan de lijst? Laat je reactie hieronder achter of stuur mij een mailtje! Heb jij een aanvulling voor de lijst dan hoor ik dat ook graag.

Related posts

Glutenvrij uit eten in Den Haag: South of Houston

Carlijn

Gluten- en melkvrij vergaderen in Utrecht: Restaurant Claar

Laura

Gluten- en lactosevrij uit eten in Amsterdam: The taste of Vietnam

Soraya

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer