Het plan was om een soort gevulde wijnbladeren te maken alleen dan van rijstpapier omdat ik nergens wijnbladeren kon vinden. Dus had ik een nieuw plan nodig en ging ik nadenken over de combinaties die ik altijd voor mijn sushi gebruik (after all.. rijstpapier is van rijst) want dat moet toch ook wel lekker zijn? Zo kwam ik op het volgende idee; rijstpapier gevuld met tonijn, avocado, bieslook en komkommer.
Recept voor 10 rolletjes:
- 10 rijstvellen
- 1/2 avocado
- 1 blikje tonijn op waterbasis
- komkommer
- bieslook
- 1 tl. mayonaise
- scheutje limoensap
- snufje zwarte peper
- sojasaus
Snij de avocado, komkommer en bieslook in stukjes. Open het blikje tonijn, laat het uitlekken en doe het in een kommetje. Â Voeg de mayonaise, limoensap en zwarte peper toe en meng alles goed door elkaar.
Pak een diep bord of schaal met daarin warm/lauw water. Leg er een rijstvel in en wacht minstens 10 seconde voordat ie zacht is geworden. Leg het vel op een snijplank of bord en dep eventueel af met een schone theedoek. Leg de vulling op het papier en rol hem op (vergeet niet de randjes naar binnen te vouwen).
Je kan dit gelijk serveren of nog even aanbakken als je wilt.
Heerlijk met een beetje (glutenvrije) sojasaus!