Oh wat is het toch af en toe jammer dat je door je Coeliakie niet overal zomaar kan eten. Nu blijft Fish & Chips een doorn in mijn oog!
Zo was ik een tijd geleden in Londen op bezoek bij mijn broertje en hij had een zaak waar je glutenvrije Fish & Chips kon eten. Ik uiteraard me al helemaal verheugd op mijn visje in krokant jasje en die in een krantje.
Bleek dat ik het helemaal niet mocht. Ze hadden namelijk wel glutenvrij beslag maar bakte de vis gewoon in dezelfde frituur als de andere visjes. Volledig kruisbesmetting dus, niet handig! Je snapt mijn teleurstelling.
Uiteraard werd mijn hoop op glutenvrije fish & chips iets groter toen Jeroen bedrijfsleider werd van een visrestaurant in Amsterdam maar ook daar mocht ik het helaas niet eten.
Dan zit er niks anders op; we maken het zelf gewoon!
Glutenvrije fish and chips
- 180 g glutenvrij meel
- 1 flesje glutenvrij bier
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 2 tl zout
- 1 tl Peper
- 225 g witvis ((tilapia filet of kabeljauw))
- frituur-olie ((en een frituurpan))
- Meng het meel met de verschillende kruiden.
- Voeg het bier toe en mix het goed door elkaar.
- Laat het beslag voor een uur staan.
- Verhit de frituurpan tot 180 graden.
- Snij de vis in stukken. Zodra het frituurvet op de juiste temperatuur is doop je de vis in het beslag en daarna gelijk in de pan. PAS OP! Dit kan spatten! Schud de pan zodat de vis niet aan het rooster blijft plakken. (Het is belangrijk dat je dit gelijk doet).
- Bak de vis 4-5 in minuten goudbruin en eet met remoulade saus!