Recepten

Broccolisalade met kip en citroen

Broccolisalade met kip

Ik denk dat als er een onderzoek gedaan wordt naar wanneer mensen het gezondste eten dat de maand januari wel hoog eindigt! Vele mensen hebben als goede voornemen om gezonder te eten, meer te sporten en wellicht nog wat kilo’s kwijt te raken. Wat zijn jouw goede voornemens eigenlijk?

Degene die gezonder eten op hun wensenlijstje hebben staan help ik vandaag een handje met dit gezonde recept voor een heerlijke salade van broccoli met kip en citroen!

Broccolisalade met kip

Ingrediënten:

  • 1 stuk kipfilet
  • Olijfolie
  • Honing
  • Citroen (of citroensap)
  • Broccoli
  • Gedroogde cranberries
  • Baconreepjes

Broccolisalade met kip

Bereiding:

Snijd de kip in een aantal smalle repen. Meng een scheutje olijfolie met wat honing en citroensap en marineer de kip daarmee. Je kan ervoor kiezen om de kip even een uurtje terug in de koelkast te zetten maar je kan hem ook gelijk in de pan gooien.

Pak een pan en zet deze op hoog vuur zodat de kip snel dichtschroeit. Zet het vuur op middelhoog en bak de kip goed gaar.

Zet ondertussen een pan water op en kook de broccoliroosjes tot deze beet gaar is.

Als je kip en broccoli bijna gaar zijn gooi dan de baconreepjes bij de kip in de pan.

Giet de broccoli af en leg deze op je bord. Leg de kip erbij, voeg de baconreepjes toe en strooi er wat cranberries overheen.

Als je een halve citroen hebt kan je deze als dressing gebruiken, knijp erin zodat het citroensap over de salade druppelt.

Nu kan je heerlijk gaan smullen van je gezonde maaltijd!

Eet smakelijk.

Ps. Morgen gaat de eerste nieuwsbrief eruit met een recept erin dat niet online verschijnt! Schrijf je dus vandaag nog in (zie zijbalk)

Related posts

Smoothie met aardbeien

Carlijn

Kipsalade met kerrie en mandarijn

Carlijn

Glutenvrije fetahapjes

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer