Dit is alweer de derde week van juni en zoals beloofd is het weer tijd voor een nieuwe cakevariatie! Ik ben gewoon dol op cake. Het is makkelijk, mislukt bijna nooit en er zijn ZOVEEL variaties dat je bezig kan blijven. Heb je bijvoorbeeld de glutenvrije maanzaadcake met citroen al ontdekt? Of de aardbeien cake met munt en limoen?
Als ik op de markt sta – dat gebeurt tegenwoordig bizar weinig (iets met een eigen zaak) – dan heb ik altijd kleine varianten van deze cake bij me. En ik krijg vaak de vraag: staat het recept ook op de site?
Nou lieve mensen! Daar is ‘ie dan eindelijk! Hét recept voor de blauwe bessencake met limoencrème!
Wanneer ga jij hem maken?
Blauwe bessencake met limoencrème (melkvrij!)
- 1 pak glutenvrije cakemix (kies welke jij het fijnst vind!)
- 5 grote eieren
- 250 g blauwe bessen (uit de diepvries)
- 100 g plantenmargarine/boter
- 200 g poedersuiker
- 3 takjes citroentijm
- 2 limoenen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de cakemix zoals de instructies op het pak vermelden. Kies hierbij altijd voor grote eieren dat maakt de cake een stuk lekkerder.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Zodra de cakemix gemengd is pak je de blauwe bessen uit de vriezer en schep je deze er doorheen. Het is belangrijk dat je bevroren fruit gebruikt.
- Schep de cakemix in de bakvorm en bak in 55 minuten af.
- Laat de cake afkoelen en haal vast de plantaardige margarine (of boter) uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
- Meng de plantaardige margarine met de poedersuiker tot een geheel. Voeg het sap van 1 limoen toe.
- Proef (heel belangrijk!) of de limoencrème genoeg naar limoen smaakt! Bedek de bovenkant van de cake met de crème en garneer met citroentijm, limoen, paar blauwe bessen en limoenrasp!
- De cake kan je – inclusief limoencrème – ook goed invriezen!