Ga terug Email Link

Gehaktballetjes met een sausje van cranberry's en pinot noir

Recept afdrukken

Ingredi├źnten

  • 1 potje cranberry saus (250g)
  • 75 g bruine suiker
  • 75 ml pinot noir
  • 1 tl mosterd
  • 12 gehaktballen

Instructies

  • Bak de gehaktballen met een scheutje olie in een koekenpan mooi bruin en gaar van binnen.
  • Pak een steelpannetje en doe daar de cranberrysaus in.
  • Weeg de suiker en de wijn af en doe deze bij de saus.
  • Voeg vervolgens de mosterd toe en breng aan de kook. Laat daarna ┬▒10 minuutjes lekker sudderen.
  • Leg de warme gehaktballen in een schaaltje, en giet er een beetje cranberry saus met pinot noir overheen. Uiteraard mag je het ook ernaast serveren.

Notities

Zowel de saus als de gehaktballetjes kan je van tevoren klaarmaken. Het is het lekkerste als je de boel even opwarmt. Opwarmen van de saus kan super makkelijk in de magnetron! De gehaktballetjes blijven het lekkerst als je ze in de oven opwarmt.