Ga terug Email Link
–+ servings

Glutenvrije fish and chips

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 2 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 180 g glutenvrij meel
  • 1 flesje glutenvrij bier
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl zout
  • 1 tl Peper
  • 225 g witvis (tilapia filet of kabeljauw)
  • frituur-olie (en een frituurpan)

Instructies

  • Meng het meel met de verschillende kruiden.
  • Voeg het bier toe en mix het goed door elkaar.
  • Laat het beslag voor een uur staan.
  • Verhit de frituurpan tot 180 graden.
  • Snij de vis in stukken. Zodra het frituurvet op de juiste temperatuur is doop je de vis in het beslag en daarna gelijk in de pan. PAS OP! Dit kan spatten! Schud de pan zodat de vis niet aan het rooster blijft plakken. (Het is belangrijk dat je dit gelijk doet).
  • Bak de vis 4-5 in minuten goudbruin en eet met remoulade saus!