Ga terug Email Link
–+ servings
melkvrije chocolademousse

Melkvrije chocolademousse met rode wijn

Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g pure chocolade
  • 75 g kristalsuiker
  • 75 ml rode wijn
  • 2 eieren maat M

Instructies

  • Zet twee verschillende pannetjes op het vuur met een laagje warm water en zet twee kommen klaar. Breek de chocolade in stukken en smelt deze in een kommetje au bain marie.
  • Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom en doe het eigeel, de suiker en de rode wijn in de andere kom.
  • Klop met een garde het eigeel, suiker en de wijn door elkaar tot het een schuimig geheel is geworden. Giet vervolgens de gesmolten chocolade erdoor en roer goed. Haal van het vuur zodat de chocolade een beetje af kan koelen. Dit is heel belangrijk!
  • Klop met een handmixer (of gewoon in de keukenmachine) de eiwitten stijf. Nu is het de bedoeling dat je de eiwitten door het chocolademengsel roert maar je moet zo min mogelijk roeren.
  • Spatel het er voorzichtig doorheen en giet vervolgens in vier glaasjes (of twee maar dan is het wellicht wat veel). Zet de glaasjes minstens een paar uur in de koelkast en daarna kan je los!
  • Garneer eventueel met een kers of wat geraspte chocolade! Lekker met een glaasje dessertwijn.