Ga terug Email Link
–+ servings

Abrikozenfudge met amandel en chocolade

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 4 uur 25 minuten
Porties: 18 stukken
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 215 g Gedroogde abrikozen
  • 250 g Verse dadels
  • 145 g Amandelpasta
  • 30 g Cacao
  • 60 ml kokosolie
  • snufje Zeezout

Instructies

  • Kleed een ovenschaal/pan met bakpapier en vet het in.
  • Doe 200 gr van de abrikozen in een hittebestendige schaal. Giet er kokend water overheen tot ze onder staan. Laat dit 5 minuten staan. Lek ze uit en dep ze af.
  • Hak de overige 15 gr. Abrikozen fijn en zet deze apart.
  • Doe de verse dadels en gewelde abrikozen in de keukenmachine en maal fijn. Het kan zijn dat je af en toe de zijkanten even schoon moet schrapen.
  • Voeg vervolgens de cacao, amandelpasta, kokosolie en het zout toe. Laat de keukenmachine zijn/haar werk doen tot het een geheel is. Schep het mengsel over in de schaal en strijk de bovenkant glad.
  • Strooi de cacaonibs en de fijngesneden abrikozen over de fudge en laat hem in de koelkast afkoelen voor tenminste 4 uur. Snij met een scherp mes stukjes en serveer direct uit de koelkast.
  • Je kan deze fudge gewoon een paar dagen in de koelkast bewaren in een luchtdicht bakje.