Ga terug Email Link
–+ servings
cheermessen met baconvineagrette_1

Scheermessen van de grill met bacon

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g scheermessen
  • 2 citroenen
  • 1 bosje Peterselie
  • 0,15 l olijfolie
  • 4 el balsamico azijn
  • snufje Zeezout
  • Peper
  • 100 g bacon in plakjes
  • 1/2 gele ui

Instructies

  • Verwarm de grill (pan of BBQ).
  • Snipper de ui fijn, hak een half bosje peterselie fijn. Voeg dit samen met de olijfolie, balsamico azijn en sap van 1 citroen.
  • Grill de bacon tot deze krokant is. Voeg deze nog niet toe aan de vinaigrette. Dat moet pas op het aller- aller- laatste.
  • Spoel de scheermessen af onder stromend water.
  • Zet de vinaigrette op het vuur om te zorgen dat deze lauwwarm wordt.
  • Snipper de bacon en voeg deze aan de vinaigrette toe. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
  • Grill de scheermessen 2 tot 3 minuten op de hete grill! Let op dat je dat niet langer doet want dan worden ze taai.
  • Serveer op een groot bord of schaal en gooi de dressing erover. Eet smakelijk!