Ga terug Email Link
–+ servings
Glutenvrije appeltaart

Glutenvrije en lactosevrije appeltaart

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Porties: 1 taart
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g glutenvrij bakmeel
  • 150 g amandelmeel
  • 200 g plantenmargarine
  • 160 g witte basterdsuiker
  • 1 Ei
  • 50 g rietsuiker
  • snufje zout
  • 1 kg zachtzure appels
  • 3 el kaneel
  • 75 g blanke rozijnen
  • 2 el glutenvrij paneermeel

Instructies

  • Klop het ei los.
  • Doe het bakmeel, margarine, basterdsuiker, 2/3e van het losgeklopte ei en het snufje zout bij elkaar in een kom en kneed dit tot een zeer goed samenhangend deeg. Zet dit deeg vervolgens in de koelkast om het hard te laten worden. Het plakt enorm dus probeer niet te lang te kneden.
  • Schil en snij de appels in kleine stukjes. Meng de stukjes appel met de rozijnen, kaneel en rietsuiker.
  • Verwarm nu de oven voor op 180 graden (hete lucht). Bekleed een springvorm met bakpapier en vet deze in.
  • Haal het deeg uit de koelkast, verdeel het in drie delen en leg een deel terug in de koelkast. Omdat het deeg erg plakkerig is gebruik ik altijd twee opengeknipte plastic zakken waar ik het deeg tussen leg. Rol het deeg plat en bekleed er de bodem en randen van de springvorm mee.
  • Verdeel het paneermeel over de bodem van de taart om vervolgens de appelstukjes en rozijnen erin te doen.
  • Pak het overige stuk deeg uit de koelkast en maak daar kleine strookjes van die je over de appel heen legt.
  • Bak in ongeveer 70 minuten af.