Ga terug Email Link
–+ servings

Glutenvrije pim's cake

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Porties: 16 porties
Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 400 g cashewnoten minstens 3 uur geweekt in water
  • 40 g kokosmeel
  • 50 g agave siroop
  • snufje Zeezout

Voor de vulling

  • 500 g Gedroogde abrikozen
  • 1 sinaasappel

Voor de bovenkant

  • 160 g kokosolie
  • 120 g agave siroop
  • 80 g Cacao
  • 1 tl vanille aroma
  • snufje Zeezout

Instructies

  • Week de cashewnoten in water en laat dit minstens 3 uur staan. Ik doe het altijd de avond ervoor. Dat is het makkelijkste.
  • Maal de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Zorg dat het geen spread wordt maar laat het tot kruimels malen.
  • Kneed met de hand de cashewnoten, kokosmeel, agave siroop en het zeezout alles tot een deeg.
  • Pak er een vierkante cakevorm (23 cm) bij en bedek deze met bakpapier.
  • Bedek de bodem van de vorm met het cashewnotendeeg en zet in de vriezer.
  • Doe daarna de abrikozen in de keukenmachine en maal tot ze grof gehakt zijn.
  • Rasp de sinaasappel en pers deze uit. Voeg zowel de rasp als het sap aan de abrikozen toe. Laat mengen tot het een geheel is.
  • Verdeel de abrikozenlaag over de bodem en zet weer terug in de vriezer.
  • Smelt vervolgens de kokosolie en laat een beetje afkoelen. Je wilt dat het nog wel vloeibaar is, maar niet zo heet.
  • Meng met een garde de cacao, agave siroop, vanille en zout er doorheen en verdeel over de abrikozenlaag. Zet in de vriezer om af te laten koelen.