Ga terug Email Link
–+ servings
Glutenvrije taaitaai

Glutenvrije taaitaai

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 1 uur 27 minuten
Porties: 12 grote koeken
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 80 ml water
  • 130 g honing
  • 190 g bruine basterdsuiker
  • 260 g glutenvrij bakmeel
  • 200 g glutenvrij havermeel
  • snufje zout
  • 1 el gemalen anijszaad
  • 1 zakje bakpoeder

Instructies

  • Breng de honing samen met de basterdsuiker en het water aan de kook.
  • Meng in een andere kom het meel met het zout.
  • Zodra het honingmengsel kookt giet je het bij het meel. Je kan gaan kneden maar ik heb gewoon een handmixer gepakt met de deeghaken (omdat de suiker ook best warm is).
  • Voeg vervolgens het ei, de bakpoeder en het anijszaad toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vind je het te droog gooi er dan nog een klein scheutje water bij.
  • Zet het deeg een uur afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pak het deeg uit de koelkast en rol uit tot een plak van 1 centimeter dik.
  • Steek met een vormpje de koeken uit en leg op het bakpapier.
  • Bak de glutenvrije taaitaai af in 12 minuten!