Ga terug Email Link
+ servings

Glutenvrije 'oreo' cake

Porties: 8 cakejes
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Rikkies
  • 100 g pure chocolade
  • 25 g plantenmargarine/boter
  • 2 grote eieren
  • 100 g rietsuiker
  • 1 el Cacao
  • 1 el glutenvrij bakmeel
  • 0,5 tl bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.
  • Splits de eieren en klop de eidooier samen met de helft van de suiker in 5 minuutjes los.
  • Voeg daarna de cacao, bakmeel en bakpoeder toe en meng goed.
  • Giet de gesmolten chocolade erbij en laat weer mengen.
  • Zorg dat je de eiwitten in een vetvrije kom met de rest van de suiker volledig stijf klopt.
  • Schep met een spatel 1/3e van het eiwitmengsel rustig door het chocolademengsel. Als dit volledig opgenomen is pak je nog 1/3e en schep je daarna het laatste deel er doorheen.
  • Pak een muffinvorm erbij en vet ze in. Schep met een eetlepel een kleine hoeveelheid van het cake mengsel in de vormpjes.
  • Leg vervolgens een Rikkie (de glutenvrije oreo) op dit mengsel en verdeel de rest van het beslag over de 8 vormpjes.
  • Bak in ±14 minuten af in de oven!