Ga terug Email Link
–+ servings

Glutenvrije oreotaart

Porties: 10 stukken
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g double cookies (ook wel glutenvrije oreo's van de AH)
  • 100 g plantenmargarine/boter (je kan het ook vervangen door kokosolie)
  • 300 g pure chocolade
  • 240 ml kokosmelk
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

  • Gooi 300 gram koekjes in de keukenmachine en maal tot het helemaal verkruimelt is.
  • Smelt de boter/plantenmargarine in een steelpannetje.
  • Giet de gesmolten boter bij de koekjes en roer net zolang tot het een geheel is.
  • Pak er een rechthoekige bakvorm bij en bedek de bodem en zijkanten met het koekjes mengsel.
  • Zet een half uurtje in de koelkast om hard te laten worden.
  • Na 20 minuten wachten kan je de kokosmelk op gaan warmen. Zorg dat 'ie heet wordt maar niet zo heet dat ie gaat koken (daar houdt kokosmelk niet van namelijk). Giet ondertussen de kokosolie en vanille aroma over de chocolade.
  • Is de kokosmelk warm dan giet je hem over de chocolade en ga je roeren. Net zo lang totdat het een massa zonder klontjes is en je eigenlijk gewoon een bak chocoladefudge voor je neus hebt staan.
  • Giet de chocoladefudge in de vorm. Pak de overige 100 gram koekjes en snij deze doormidden. Leg de koekjes op de chocolade fudge en zet de taart minstens 3(!) uur in de koelkast.
  • Aansnijden kan het beste in puntjes en met een warm mes!