Ga terug Email Link
+ servings
Glutenvrije broodpudding

Ideaal voor de Kerstbrunch: Chocolade broodpudding

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 cake
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Schär Meisterbäckers Classic
  • 565 ml kokosmelk
  • 1 el cacao
  • 1 cupje/stick espressopoeder
  • 150 g pure chocolade
  • 4 eidooiers
  • 30 g kristalsuiker
  • 0,5 tl zeezout
  • 1 handje chocolate chips

Instructies

  • Vet een cakevorm in (dit kan met kokosolie, plantenmargarine of olie). Snij de boterhammen door midden en zet ze in de bakvorm. Ik heb het om-en-om gedaan. Eerst een stukje bovenkant, daarna onderkant en ga zo maar door.
  • Verwarm de 400ml kokosmelk met 1 el cacao, vanille extract en espressopoeder tot het heet is. Let op dat het niet gaat koken, daar houdt kokosmelk niet van.
  • Haal van het vuur en giet over de 150gr chocolade. Pak een garde en blijf roeren tot de chocolade helemaal opgenomen is.
  • Klop in een andere kom de eieren met de suiker en het zout. Voeg vervolgens geleidelijk de chocoladecrème toe.
  • Giet dit chocolademengsel over de boterhammen. Dek af met huishoudfolie en laat 40 minuten rusten op kamertemperatuur. Je kan hem eventueel nu in de koelkast zetten en morgen bakken.
  • Verwarm de oven nu voor op 160 graden.
  • Strooi de chocolate chips over de broodpudding en bak af voor 35 minuten tot het midden van het brood niet meer zacht is.
  • Laat 15 minuten afkoelen op een rooster en serveer eventueel met een melkvrije slagroom of gewoon wat poedersuiker!