Ga terug Email Link
+ servings

Espresso pancake taart

Gang: Gebak
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 16 stukken
Recept afdrukken

Ingrediënten

Espresso pancake-beslag

  • 400 g rijstmeel
  • 171 g kleefrijstmeel
  • 171 g kristalsuiker
  • 171 g maiszetmeel
  • 6 eieren
  • 1 doppio dubbele espresso
  • 650 ml amandelmelk
  • 3 g xanthaangom
  • 7 g bakpoeder

Voor de chocoladecrème

  • 150 g poedersuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 300 g plantaardige margarine
  • 1 el Tia Maria
  • 80 g cacao

Instructies

  • Zet de dubbele espresso en laat deze afkoelen.
  • Doe alle ingrediënten voor de pancakemix in een kom (heb je een KitchenAid.. dan is dit je moment) en meng tot het een glad geheel is.
  • Pak een bakpan en zet hem op het vuur. Zorg dat 'ie goed heet is! Als je een ronde bakring/bakvorm van 20cm doorsnee hebt pak dan alleen de ring erbij. Vet de ring in en leg hem in de pan.
  • Schep met een grote soeplepel een lading beslag in de ring en wacht rustig af. Bekijk af en toe met een plaatmes (dat lijkt op een plamuurmes) of de onderkant al bruin is. Haal de bakring eraf (LET OP! Deze is heet!) en draai de dikke pancake om. Laat bakken tot 'ie van binnen niet meer vloeibaar is en leg hem op een bord.
  • Bak vervolgens al het beslag op. (Ik heb hier 5 dikke pannenkoeken van 20cm doorsnee uit gehaald.)
  • Laat de pannenkoeken een beetje afkoelen.

De chocoladecrème

  • Klop de margarine (of boter) zacht.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie en laat deze een beetje afkoelen (hij mag niet gaan stollen maar heel warm wil je hem ook niet).
  • Giet vervolgens rustig (terwijl je door klopt) de chocolade bij de boter tot het een geheel is. Spatel rustig af en toe de kanten even naar het midden.
  • Weeg de poedersuiker en cacao af. Zet de mixer op de laagste stand (anders heb je een poedersuiker huis) en giet rustig de poedersuiker en cacao door het mengsel. Wacht ook eventjes tot het goed opgenomen is voordat je de volgende scheut erbij gooit.
  • Voeg als laatste 1 el Tia Maria toe. Dit mag meer zijn, wat jij wilt!
  • Smeer de chocoladecrème tussen de pannenkoeken.
  • Garneer de Espresso Pancake taart met wat losse chocolade en een beetje karamel en geniet ervan! Snij mini stukken want hij is wel lekker machtig!