Ga terug Email Link
–+ servings

Kipsalade met kerrie en mandarijn

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 45 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 hele kip inclusief vel
  • 1 blikje mandarijnen op sap
  • 1 handvol blanke rozijnen
  • 4 bolletjes gember (op siroop)
  • 3 el Mayonaise
  • Peper
  • 1 tl kerriepoeder
  • peterselie ter garnering

Instructies

De kip

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Braad de kip rondom aan in een pan. Dit doe je ongeveer 15 minuten.
  • Leg de kip in een oven schaal en zet hem 90 minuten in de oven. Bedruip hem af en toe met olie of boter.
  • Laat de kip volledig afkoelen en haal al het kippenvlees eraf en snij in kleine stukjes. Snij ook het vel in kleine stukjes.

De salade

  • Giet de mandarijntjes af en vang het sap op.
  • Doe de mayonaise, kerriepoeder, 3 el mandarijnensap en verse peper in een apart schaaltje. Meng tot het een geheel is.
  • Snij de gemberbolletjes fijn (of doe ze eventjes in de keukenmachine).
  • Meng alles vlak voor het opdienen door elkaar.
  • Garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!