Ga terug Email Link
Gluten en lactosevrije chocoladetaart

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met frambozen

Recept afdrukken

Ingredi├źnten

  • 200 g pure chocolade (zorg wel dat deze ook lactosevrij is)
  • 50 g plantenmargarine
  • 4 eieren
  • 200 g rietsuiker
  • 2 el cacao
  • 2 el glutenvrij bakmeel (of rijstmeel)
  • 1 tl bakpoeder
  • frambozenjam

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een kleine springvorm met bakpapier en vet hem in.
  • Smelt de chocolade samen met de margarine au bain marie.
  • lits de eieren en klop de eidooiers samen met 100 gr. suiker gedurende 5 minuten. Roer daarna de cacao, bakmeel en het bakpoeder erdoor en klop het chocolademengsel erbij.
  • Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten en de rest van de suiker stijf. Voeg de eiwitten bij het chocolademengsel en bak de taart in ┬▒40 minuten gaar in de oven.
  • Laat de taart afkoelen en besmeer hem daarna met frambozen jam.