Ga terug Email Link
+ servings
Vegan pepermunt cake

Vegan pepermunt cake

Gang: Tussendoortje
Porties: 16 stuks
Recept afdrukken

Equipment

  • Springvorm
  • Oven
  • Keukenmachine
  • Hittebestendige kom
  • Pannetje

Ingrediënten

Bodem

  • 3 el gepofte quinoa
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • 90 g havervlokken
  • 2 el cacao
  • 100 g verse dadels ontpit en in stukjes gesneden

Pepermuntvulling

  • 290 g cashewnoten
  • een blik kokosmelk je hebt alleen 2 eetlepels nodig van het bovenste gedeelte van het blik
  • 100 g rijstsiroop
  • 20 g gedroogde kokosnoot
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 2,5 tl pepermunt extract

Bovenkant

  • 50 g rauwe cacaopoeder
  • 185 g rijstsiroop
  • 100 g gesmolten kokosolie

Instructies

  • Voor de pepermuntvulling laat je de cashewnoten minstens 4 uur in het water staan (ik doe het meestal gewoon de avond ervoor). Laat ze vervolgens goed uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden of 160 graden op de hetelucht stand. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Pak een vierkante taartvorm (of rechthoekig, het is waar je zin in hebt) en bekleed deze met bakpapier.
  • Leg de haver op de bakplaat. Bak zo’n 8 tot 10 minuten (hussel ze tussendoor een beetje door elkaar) of tot het er goudachtig uit ziet.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Stop de haver en quinoa samen met de cacao in de keukenmachine en maal tot het volledig fijn gemalen is. Voeg de dadels, cacao en kokosolie toe. Mix tot het een plakkerig geheel is. Schep het in de bakvorm, druk het goed plat en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
  • Pak de keukenmachine er weer bij en doe de cashewnoten er dit keer in en maal tot het een glad geheel is. Voeg 2 eetlepels kokosmelk toe (van de bovenkant van het blikje, niet schudden dus!). Voeg de siroop, kokos, kokosolie en pepermunt extract toe. Maal tot het een geheel is. Schep dit bovenop de bodem en zet voor minstens 2 uur in de koelkast.
  • Voor de chocoladetopping pak je een hittebestendige schaal. Doe alle ingrediënten (cacao, rijstsiroop en kokosolie) in die schaal en laat het au bain Marie een geheel worden. Blijft constant roeren tot het ingedikt is. Giet het daarna direct over de pepermuntlaag en plaats in de koelkast voor minstens 6 uur (of gewoon een nachtje).
  • Nu kan je er met gemak 16 stukjes van snijden.
  • Eet smakelijk!