Ga terug Email Link
+ servings

Glutenvrije chocolate chip cookies

Porties: 16 grote koeken
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g plantenmargarine/boter (kamertemperatuur)
  • 200 g licht bruine basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 55 g eigeel (ik gebruik gepasteuriseerd eigeel)
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 350 g glutenvrije meelmix (ik heb die van de AH gebruikt)
  • 3,5 g xanthaangom
  • 1 tl fijn zeezout
  • 3/4 tl baking soda
  • 250 g chocolate chips (heb je geen chocolate chips? Sla dan je favo chocoladereep in kleine stukjes)

Instructies

  • Pak een handmixer (of je KitchenAid/keukenmachine) en meng de boter met de suikers. Het hoeft alleen maar goed gemengd te zijn, niet luchtig geklopt.
  • Voeg de vanille en het eigeel toe.
  • Meng - in een andere kom - de meelmix, xanthaangom, zeezout en baking soda.
  • Doe dit vervolgens bij het andere mengsel en meng goed. Als je een KitchenAid (of iets gelijks hebt) pak dan de platte mixer (paddle attachment)!
  • Voeg als laatste de chocolade toe en meng dit er doorheen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • De koeken lopen best een beetje uit dus leg ze met flink veel ruimte op de plaat (ik heb er 9 gedaan).
  • Met behulp van een bakring kan je het deeg uitsteken.
  • Bak af in ±18 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

Notities

Wil je alle koekjes in één keer bakken? Pak dan meerdere bakplaten of bak ze in etappes. Wil je later nog koekjes? Vries dan gerust een gedeelte van het deeg in en laat dan 5-10 minuten het deeg ontdooien zodra je het nodig hebt!