Ga terug Email Link
Courgettebrood

Courgette en citroencake met tijm

Gang: Gebak
Trefwoord: koemelkvrij, lactosevrij, sojavrij
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Recept afdrukken

Ingredi├źnten

  • 1 courgette medium grootte
  • 10 Verse dadels
  • 1 citroen
  • 2 el verse tijm
  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 75 g kokosmeel
  • 115 g amandelmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl vanille aroma
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Maak de courgette schoon, hak in stukken en maal tot een grof geheel in een keukenmachine. Voeg vervolgens de dadels toe en meng tot deze in gemalen zijn.
  • Rasp ondertussen de citroen en pers hem daarna uit.
  • Voeg daarna de avocado, eieren, kokosmeel, amandelmeel, soda bicarbonaat, vanille aroma, zout en tijmblaadjes toe en meng tot een geheel.
  • Giet het beslag in de cakevorm en strooi er nog een paar verse tijmblaadjes bovenop.
  • Bak in het midden van de oven gedurende ┬▒ 60 minuten. Hou goed in de gaten want het kan zijn dat het ietsje eerder klaar is.
  • Laat afkoelen op een rek en laat volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.