Ga terug Email Link
–+ servings
Pompoen met kaneel

Pompoen met soja, chili en koriander

Gang: Bijgerecht
Trefwoord: kippeneivrij, koemelkvrij, lactosevrij
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pompoen 1,5 kg ofzo
  • 1,5 tl kaneel
  • 6 el olijfolie
  • 3/4 tl zout
  • verse peper
  • 20 gr gemalen koriander
  • 10 gr verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr melkvrije yoghurt soja, kokos, amandel
  • 1,5 tl sriracha

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 C.
  • Hak de pompoen in grove stukken. Je kan de schil eraf halen maar het hoeft niet. Verwijder de pitten uit de pompoen.
  • Als je klaar bent met het hakken doe je stukken in een grote kom.
  • Strooi de kaneel, verse peper, 3/4 tl. zout en 2 el. olijfolie over de pompoen en schud de stukken goed door elkaar. Zorg dat alle stukken gemarineerd zijn.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de pompoenstukjes erop.
  • Zet 35 tot 40 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • Pak de keukenmachine erbij! Doe de gemalen koriander, verse koriander, 4 el. olijfolie, de knoflook en een snufje zout in de blender en mix tot het een geheel is.
  • Haal de soja yoghurt uit de koelkast, weeg 200 gram af en mix dat samen met 1,5 theelepel sriracha saus (of gewoon een andere pittige chilisaus).
  • Giet de soja en het kruidenmengsel over de pompoenstukken en je kan het opdienen. Je kan het natuurlijk garneren met geroosterde pompoenpitten en wat verse koriander. Of niet. Wat jij wilt.
  • Fijne feestdagen en eet smakelijk!