Glutenvrije en vegan tiramisu: Kerstklassieker met een twist!
Porties
8desserts
Porties
8desserts
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet twee kopjes koffie en laat deze afkoelen.
  2. Maak de blikken (of pakken) kokosmelk open en haal alleen het ‘harde’ gedeelte eruit! Let op dat je ze NIET schud. Bewaar het overige vocht wel. Schep het harde gedeelte in een beslagkom. Bewaar de blikken, het vocht heb je misschien nog nodig!
  3. Schenk een klein scheutje honing in de beslagkom. Pak de handmixer erbij en begin te kloppen. Merk je nou dat het niet fluffy wordt doe er dan een theelepeltje vocht bij tot het wel romig wordt!
  4. Pak de 8 glazen waarin je de tiramisu wilt serveren.
  5. Giet de koffie in een schaal. Halveer de wafels en dip de wafels in de koffie. Je mag ze omdraaien zodat de wafels lekker doorweekt worden.
  6. Leg de wafels onderin de glazen. Vind je ze niet vochtig genoeg giet er dan gewoon nog een theelepeltje koffie overheen.
  7. Schep de kokosslagroom voorzichtig over de wafels heen. Verdeel gelijkmatig.
  8. Strooi de cacao over de kokosslagroom en garneer eventueel met wat kruimels van de wafels.
  9. Zet in de koelkast om op te stijven of eet direct op! Eet smakelijk!