Glutenvrije carrotcake met glazuur!
Porties Prep Tijd
12-16personen 10minuten
Kook Tijd
55minuten
Porties Prep Tijd
12-16personen 10minuten
Kook Tijd
55minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).
  2. Meng 500 gram Mix voor Glutenvrije Carrot Cake met 80 ml water, 3 eieren, 150 ml plantaardige olie en 150 gram geraspte wortel.
  3. Voeg naar wens gehakte walnoten en/of gewelde rozijnen toe.
  4. Mix het beslag rustig in 5 minuten door elkaar en vul een ingevette en met bakpapier gevoerde bakvorm van 20×20 cm ermee.
  5. Bak de cake in 50-60 minuten gaar en laat na het bakken goed afkoelen.
  6. Maak ondertussen het glazuur. Mix de Crisco met 20 ml water 1 à 2 minuten op de laagste stand totdat het vocht weg is.
  7. Voeg vervolgens de 250 gram Mix voor Glutenvrije Suikerbakkerspoeder en 5 gram meringuepoeder toe en mix dit rustig door tot het een stevig glazuur is (ca. 5-6 minuten).
  8. Smeer nu de bovenkant van de taart in met het glazuur.
  9. Je kunt de taart nog decoreren door een deel van het glazuur oranje en groen te kleuren en hiermee worteltjes te spuiten.
  10. Snijd de taart in stukjes van 5 x 5 cm.