Gluten en lactosevrij bananenbrood
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Zeef het bakmeel, de kaneel, bakpoeder en het zout in een grote kom.
  3. Meng de boter, vanillesuiker en basterdsuiker in een aparte kom tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe gevolgd door de Alpro soja cuisine. Schep door het bloemmengsel.
  4. Pureer/prak de bananen in een andere kom tot een gladgeheel en meng als laatste door het mengsel. Giet in de cakevorm en bak in ±60 minuten bruin en gaar. Doe altijd even de satéprikker check (steek in sateprikker in de taart, komt deze schoon terug is de taart gaar).
  5. Laat de taart afkoelen!
  6. Smelt – nadat de taart afgekoeld is – de chocolade au bain marie. Als het helemaal gesmolten is giet je het over de top van de cake. Smeer met een lepel de chocolade uit over de bovenkant (het loopt vanzelf langs de zijkanten naar beneden). Laat afkoelen tot de chocolade hard is en snijd daarna de cake aan.