Recepten

Banaan en kardemom-cake met ouwels

Ik bak echt regelmatig cake en taarten voor in The Food Club. Logisch ook – omdat het mijn eigen zaak is – dat ik daar best enthousiast van werd. Maar laatst werd ik nog net iets enthousiaster omdat ik erachter kwam dat er glutenvrije ouwels bestonden. 


Ik hoor je denken ‘glutenvrije wat?’. Glutenvrije ouwels. Dat is dus eetbaar papier wat je mee kan bakken. Daardoor kan je gemakkelijk jouw brood/gebak voorzien van een eetbaar glutenvrij logo OF – en dit vind ik persoonlijk het leukst – het logo van je bedrijf! Hoe tof dat je gewoon een eetbaar logo op een cakeje kan plakken of dat je het bovenop je botercrème kan leggen? 

Ik bakte de glutenvrije ouwels mee met mijn banaan en kardemom cake en topte de glutenvrije blauwe bessen cakejes ermee af! Vooral de reacties op de zaak waren erg leuk. Uiteraard kan je ze ook gebruiken als onderkantje voor je zelfgemaakte kokosmakronen of op je eigen gebakken glutenvrije brood! Dan weet iedereen dat het glutenvrij is. Handig voor als je met meerdere mensen in huis woont en jouw glutenvrije eten nog wel eens stiekem opgegeten wordt!

Je kan zelf helemaal los gaan met een logo en via PRIMUS.DIRECT je eigen gepersonaliseerde ouwel bestellen.

Maar even terug naar cake! Want een glutenvrije cake met banaan en kardemom blijft gewoon echt super lekker (en smeuïg)! Het recept voor de glutenvrije blauwe bessen cake is stiekem al online te vinden.

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door PRIMUS.DIRECT.

Banaan en kardemom-cake met ouwels!

  • 2 rijpe bananen
  • 1 glutenvrije cakemix
  • 225 g plantenmargarine/boter
  • 2 el kristalsuiker
  • glutenvrije ouwels
  • 1 tl kardemom
  • 4 grote eieren
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bedek een cakevorm met bakpapier.
  3. Strooi de kristalsuiker op de bodem van de cakevorm.
  4. Snij 1 banaan in kleine stukjes en bedek de bodem van de cakevorm ermee.
  5. Mix de cake mix, boter, eieren, banaan en kardemom tot één glad geheel.
  6. Leg nu de ouwels – onderste boven! – aan de zijkant van de bakvorm en giet (voorzichtig) het mengsel in de cakevorm. Als het goed is heb je nu de ouwels alleen aan de achterkant bedekt met cake mix.
  7. Bak de taart af in 50 minuten of tot je er een saté prikker schoon uit kan halen.
  8. Laat de cake afkoelen op een rek.
  9. Zodra de cake afgekoeld is, haal je hem uit z’n vorm. Snij de bolle bovenkant erop en leg hem met de bodem naar boven op een serveerplank. Nu zie je de ouwels aan de zijkant en de banaan aan de bovenkant!

Related posts

Geroosterde kikkererwten (glutenvrij)

Carlijn

Chocoladetaart met pepermuntcréme

Carlijn

Rijstpapier gevuld met tonijn en avocado

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer