Iedereen kent de chocoladetaart wel uit de film ‘Mathilde’. Zo’n mega rijke, vullende, van de suiker glimmende taart die te lekker voor woorden lijkt. Al vanaf dag één is deze taart een hit. Nu is deze taart net ietsje anders maar ook hier kan je enorm van smullen! Een gluten- en lactosevrije chocoladetaart die heerlijk is. Gooi je dieet gewoon even uit het raam. Hier word je blij van. Echt waar.
Ingrediënten voor één gluten- en lactosevrije chocoladetaart:
- 200 gr. pure chocolade (zorg wel dat deze ook lactosevrij is)
- 50 gr. plantaardige margarine
- 4 eieren
- 200 gr. rietsuiker
- 2 el. cacaopoeder
- 2 el. glutenvrij bakmeel of rijstmeel
- 1 tl. bakpoeder
- Frambozenjam
Bereiding van de gluten- en lactosevrije chocoladetaart:
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een kleine springvorm met bakpapier en vet hem in.
Smelt de chocolade samen met de margarine au bain marie.
Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 100 gr. suiker gedurende 5 minuten. Roer daarna de cacao, bakmeel en het bakpoeder erdoor en klop het chocolademengsel erbij.
Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten en de rest van de suiker stijf. Voeg de eiwitten bij het chocolademengsel en bak de taart in ±40 minuten gaar in de oven.
Laat de taart afkoelen en besmeer hem daarna met frambozen jam.