Restaurants Review

Allergievrij lunchen in Rotterdam: Baker & Moore

Baker & Moore

Mijn moeder en ik waren beide in juli jarig. En ik vind het meestal toch leuk om dan een activiteit in te plannen dan een cadeau. En wat is een betere activiteit dan eten! Ik besloot te kijken voor een afternoon high tea. Mijn moeder vindt dat gezellig, maar ik moest wel even nadenken waar ik dan ook terecht kon. Nu is het zo dat ik de bites van SUE erg lekker vindt en ook een trouwe klant ben op de Oogstmarkt. Ik kan niet naar de Oogstmarkt gaan zonder iets van haar heerlijke bites te hebben gehaald. Ik bedacht me dat ik op Instagram had gezien dat zij samen met de nieuwe lunch-hotspot Baker & Moore een ‘Raw High Tea’ verzorgt. Via internet was de reservering snel gemaakt.

Allergiemenu

De “Raw High Tea” is voornamelijk gluten, lactose- en suikervrij. Dit staat duidelijk vermeld op hun website. Eerlijk gezegd heb ik de rest van het menu niet bekeken. Het is een lunchzaak met veel verschillende soorten belegde broodjes en dus ook een glutenvrije broodkeus.

Baker & Moore

Kennis en medewerking personeel

Paul Bakker is het brein achter Baker & Moore en hij weet precies wat de allergieën inhouden. Sterker nog, hij vertelde mij dat als er een Coeliakiepatiënt zou komen eten en dit van te voren meldt, hij ervoor zorgt dat de keuken ‘glutenvrij’ is. Dus ook voor de Coeliakiepatiënten een aanrader! Verder is het personeel vriendelijk en behulpzaam. Ze kwamen regelmatig vragen of alles naar wens was en of er nog genoeg was voor ons.

Baker & Moore

Smaak/kwaliteit

De ‘Raw Tea’ bestond uit een aantal bites van SUE. Gelukkig zat mijn favoriet er ook bij. De Split!

Ik had al eens eerder geschreven dat ik ook altijd nieuwsgierig ben naar het brood. Dit is vaak nogal droog. Maar dit was heerlijk! Een broodje zoals het hoort te zijn! De een belegt met avocado en de ander met zalm… ai… ik was vergeten door te geven dat ik zwanger ben en geen zalm mag…
Mijn moeder wilde gelukkig wel ruilen. Ze had niet eens door dat ze glutenvrij brood zat te eten 😉

Verder zaten er wat truffels, chocoladeballen (raw, dus vrij bitter), kokosballen en erg lekker bananenbrood bij. De slowfoodjuice was heerlijk evenals de gazpacho vooraf. We hebben ervan genoten! Bij een high tea hoort uiteraard ook thee…ruime keus uit verschillende lekkere smaken.

Baker & Moore

Algemeen oordeel

Baker & Moore is een aanrader! Ook omdat het een keer ‘anders dan anders’ is. Zij zijn de eerste in Rotterdam die deze high tea aanbieden. Natuurlijk zijn er wel wat plekken waar je een GL en/of LV taartje kan eten, maar een high tea heb ik nog niet eerder gezien. En hoe leuk is het om met je vriendinnen (of je moeder) zoiets te doen. Aangezien raw en gezond ook erg ‘in’ is, denk ik dat je vrienden die niet perse GL/LV hoeven te eten toch ook prima aan hun trekken komen hier. Het is gewoon echt heel lekker! Ik ben blij dat ik bij deze nieuwe spot in de buurt woon, straks in mijn zwangerschapsverlof ben ik hier regelmatig te vinden denk ik 😉

Related posts

Glutenvrij shoppen in Rotterdam: SUE Store

Wendy

Glutenvrij uit eten in Utrecht

Carlijn

Glutenvrij uit eten in Amsterdam: Wagamama

Wendy

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer