Recepten

Zoete aardappel patat met rozemarijn

Patat is toch zo lekker maar eigenlijk helemaal niet zo goed voor je. Naast de gezondere varianten zoals Groentefriet wilde ik ook een keer patat maken van andere groenten. Welke groenten leent zich daar nou beter voor dan zoete aardappel? Ik heb namelijk een gekke patatsnijder (denk ik) gekregen van mijn moeder en dan zit er niks anders op dan zelf patat maken (zonder frituurpan)! Ontdek dit simpele recept voor zoete aardappel patat met rozemarijn!

Ingrediënten:

  • Zoete aardappel
  • Verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Patatsnijder of gewoon een scherp mes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappel en snijd deze in patat vorm (eigenlijk gewoon lange stroken). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de aardappel daar op. Druppel er wat olijfolie overheen (de patat mag best een beetje glimmen), bestrooi met verse rozemarijn en zee zout! Zet de bakplaat ±20 minuten in de oven en je kan gaan smullen.

Eet smakelijk!

Vorige post

Gebakken ananas met honing en tijm

Volgende post

Chocoladefudge ijsjes

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!