RestaurantsReview

Allergievrij uit eten in Rotterdam: Zino Urban Bistro

De crisis is officieel voorbij! Daar kwamen Elise en ik achter toen wij op een vrijdag avond uit eten wilde gaan omdat we iets te vieren hadden. Allereerst naar De Jong… vol, daarna naar FG Foodlabs…vol!

Ok, die twee zijn wel de luxere restaurants (FG heeft inmiddels een ster), maar goed…een klein tafeltje voor twee had moeten kunnen dachten wij. Niet dus. Het was ook koopavond, dus bedachten we dat we maar net iets buiten het centrum moesten gaan zoeken. Restaurant Mevrouw Meijer gebeld, die dame lachte ons nog net niet uit, vol uiteraard! Tapas eten? Vol! Dit werd best lastig want allergievrij uit eten blijft een uitdaging.

Inmiddels waren we vlakbij de Zwaanshals, wat overigens een heel leuk stukje Rotterdam is, met kookspullenwalhalla ‘Het Kookpunt’. En daar fietste we langs Urban Bistro Zino…ja! Plek!

Auteur's waardering

Kennis en medewerking personeel 7.5
Menu 7.0
Smaak/kwaliteit 7.5
Informatie 7.0
Nasleep (Hoe is de reactie?) 10.0
Eindoordeel
7.8

Allergiemenu

Op de kaart staat duidelijk aangegeven dat als je een allergie of dieet hebt, je dit gewoon kan doorgeven. Ik heb er alleen een nieuwe voedseluitdaging bij… ik ben namelijk zwanger… joehoeeee!

Een aantal dingen die ik normaal wel mag, mogen nu dus ook niet meer… Ik voelde me eerlijk gezegd wel een beetje bezwaard om te zeggen “Ik ben lactose en gluten intolerant en owja, ook zwanger”.

De dames die er werkten gingen direct naar de kok voor advies om daarna het menu met mij door te spreken.

Zino Urban Bistro Krab

Kennis en medewerking personeel

De dames in de bediening waren heel vriendelijk en bij iedere twijfel werd er met de kok overlegd. Bij het voorgerecht werd een kleine waarschuwing gegeven en tijdens het eten kwamen ze zelf met het voorstel om een lekkere alcoholvrije cocktail voor mij te maken.

Smaak/kwaliteit

Bij het voorgerecht hadden we keuze uit 3 gerechten. Verse krab! Dat was een makkelijke keus! Dat werd de krab. Hierbij werd ik erop geattendeerd dat schaaldieren een risico kunnen zijn voor zwangere vrouwen, maar dat dit dagverse krab was en goed gekookt. Tja… dat risico nam ik graag aangezien bij het horen van dit voorgerecht het water ons al in de mond liep. Achteraf bleek dat terecht, wat was dat heerlijk zeg!

Als hoofdgerecht hadden we tarbot met een Hollandaise saus, wat groente en Peruaanse aardappelen. De tarbot vonden we iets stug, wat wel bij deze vis hoort, maar ook een beetje saai van smaak. We waren meer onder de indruk van de rode Peruaanse aardappelen. Die waren echt heerlijk!

Elise had als dessert een liquid cheesecake… verdorie zeg, dat zag er goddelijk uit. Voor mij hadden ze iets anders in elkaar geflanst, iets met cacao-nibs, peren/kersencompote en volgens mij wat schaafijs. Ook helemaal prima, maar die cheesecake… soms baal ik oprecht dat ik dit niet mag.

Bron: Iens.nl

Bron: Iens.nl

Algemeen oordeel

Zino Urban Bistro is geslaagd! Die krab zorgde ervoor dat het helemaal top was. Zelfs als ik daaraan terugdenk, loopt weer het water in mijn mond. Je kan hier makkelijk ‘spontaan’ gaan eten. Ter plekke geven ze een draai aan hun menu zodat je met je dieetwensen ook terecht kan.

Zino Urban Bistro | Zwaanshals 265, 3035 KG Rotterdam | 010-4660303 |

Vorige post

Melkvrije chocoladetruffels

Volgende post

Chocolade met meelwormen

Wendy

Wendy

Ik ben Wendy, 37 jaar en HR-assistent bij een groot retailbedrijf. Vanwege mijn sport, ben ik altijd al bezig geweest met ‘gezond zijn’ maar toen ik een lactose en gluten intollerantie bleek te hebben, is dat omgeslagen naar een gezonde zoektocht naar ‘wat dan wel’. Nu zelfs zodanig, dat ik gestart ben met een opleidings Natuurvoedingstherapeut. Letterlijk en figuurlijk de ins and outs leren! Naast sporten hou ik van uit eten gaan en ook om zelf in de keuken te staan om van alles uit te proberen.

Mijn favoriete eten: Aziatisch eten, pure chocolade en koekjes!