Recepten

Zachte regenboogwortels met rozemarijn

Jeroen en ik kijken naar Masterchef Australië. We nemen het op en kijken elke aflevering trouw terug. Wat kunnen die mensen koken zeg, niet normaal! Als wij dat dan zo zitten te kijken dan gaan bij mij alle rateltjes mee doen.. Kan ik dit ook? Is er iets uit dit recept wat ‘makkelijk’ is en ook zo smakelijk!

Er was een eliminatie-aflevering waar ze een hoofdgerecht moesten namaken wat in het teken stond van de Herfst! Prachtige kleuren en ook gefrituurde salie. Dat komt nog een keer op de blog want dat lijkt me dus echt heerlijk.

Dat gerecht bestond uit kastanjepuree, gefrituurde salie, perfect gegaarde eend, zachte regenboogwortels uit de oven en nog veel meer. Maar die wortels daar was de jury dus ook lyrisch over. En de manier hoe dat gedaan werd, dat kon ik ook!

Eigenlijk zijn het regenboogwortels en papillote maar hé, ik zie het als regenboogwortels in een bakpapiertje. Dit gerecht kan echt iedereen maken en de wortels zijn zo zacht en zo lekker! Ideaal en snel trouwens als bijgerecht voor je kerstdiner. Tipje dus.


Recept Afdrukken
Zachte regenboogwortels met rozemarijn
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pak een bakpapiertje en leg de helft van de wortels in het midden van het velletje.
  3. Leg er een flinke klont boter op. 2 cm doorsnee mag ie best hebben.
  4. Leg ook de rozemarijn bij de wortels en de boter en doe er een klein beetje zout en peper op.
  5. Vouw vervolgens het bakpapiertje dicht! Maak er een pakketje van waarbij het vocht er niet uit kan lopen. Ik heb de sluiting aan de bovenkant gedaan en de zijkanten omgevouwen.
  6. Herhaal de bovenstaande stappen nog een keer zodat je twee pakketjes hebt.
  7. Leg beide pakketjes op een bakplaat 30 minuten in de oven.
  8. Haal ze eruit, ruik (die fijne geur van rozemarijn en wortels! man man) en serveer! Ze zijn zowel warm als koud erg lekker.
Deel dit Recept
Vorige post

Zwangerschapsupdate #4: een terugblik op de eerste 20 weken

Volgende post

Chorizo Hash

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!