Recepten

Torentjes van zoete aardappel

Na de eerste wedstrijd van oranje is het alweer bijna tijd voor wedstrijd nummer twee! Vorige week heb je hopelijk genoten van zowel de wedstrijd als de bitterballen dat het nu tijd is om het volgende hapje te introduceren: torentjes van zoete aardappel, tomaat en guacamole. Het lijkt net een beetje op pizza maar is toch een stuk gezonder.

Ingrediënten:

  • 1 zoete aardappel
  • 3 of 4 tomaten
  • (lactosevrije) geraspte kaas (ik gebruik altijd Goudse 48+ kaas)
  • zelfgemaakte guacamole

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappel, snijd deze in schijven en doe hetzelfde met de tomaten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daarop alle aardappel schijven. Bedek deze schijven met tomaten en strooi en geraspte kaas overheen. Bak af in de oven in ±15 minuten.

Maak de guacamole. Leg de torentjes op een bord en garneer met een toefje guacamole!

Dat was het alweer, eet smakelijk en geniet nog van het WK.

Vorige post

Lactosevrije guacamole

Volgende post

Glutenvrij havermoutpotje

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!