Recepten

Tiramisu met haverkoekjes

Een tijdje geleden heb ik van iemand te horen gekregen dat de supermarkten in Duitsland net ff een groter (wat zeg ik? Veel groter) glutenvrij en lactosevrij assortiment hebben. Dat moest ik zelf zien! Niets was minder waar! Met een tas vol glutenvrije en lactosevrije dingen gingen we weer naar Utrecht toe. Één van de dingen die ik meegenomen had was Lactosevrije Mascarpone. Dat bestaat dus. En het is lekker. En je kan er mega lekkere toetjes mee maken.

Glutenvrije Tiramisu

En aangezien ik al in geen 10 jaar Tiramisu gegeten heb werd het tijd om dit te maken. Zo gezegd zo gedaan en een glutenvrije en lactosevrije Tiramisu was geboren. Omdat ik even geen lange vingers in huis had besloot ik de Oaties van Verkade te gebruiken! Dat is ook echt lekker.

Glutenvrije Tiramisu

Recept Afdrukken
Tiramisu met haverkoekjes
Glutenvrije Tiramisu
Prep Tijd 10 minuten
Porties
toetjes
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Porties
toetjes
Ingrediënten
Glutenvrije Tiramisu
Instructies
  1. Verkruimel de Oaties. Dit kan met je handen of in de keukenmachine.
  2. Zet 4 glaasjes klaar en bedek de bodem van de glaasjes met de Oaties.
  3. Giet 1 theelepel likeur over de bodem.
  4. Bedek vervolgens de bodem met mascarpone.
  5. Nu is het weer tijd voor een laagje Oaties. Verdeel het goed over de mascarpone en giet er weer een theelepel likeur overheen.
  6. Bedek ook deze laag Oaties met mascarpone.
  7. Nu kan je twee dingen doen: 1. Je versiert nu de mascarpone met wat cacao. 2. Je doet er nog 1 laag Oaties (met likeur) bovenop.
  8. Heb je dit eerder op de dag gemaakt zet het dessert dan nog even in de koelkast.
Deel dit Recept
Vorige post

Wat doen gluten met je voeding?

Volgende post

Brownietaart met blauwe bessen | Glutenvrije foodblogswap

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!