Recepten

Tex mex kippenstoofpotje

Dit recept voor een tex mex kippenstoofpotje gebruik ik nog wel eens als er mensen komen eten. Het is makkelijk, duurt niet al te lang, geeft weinig afwas (1 pan), ziet er nog best wel een beetje indrukwekkend uit en is vooral heel erg lekker.

Qua tijd ben je ongeveer drie kwartier kwijt, inclusief al het snijwerk. Dat is er namelijk niet zo heel veel. Daarna is het een kwestie van zorgen dat alles in de pan gaat, kookwekkertje zetten en gezellig weer bij je bezoek zitten. Handig toch? En succes gegarandeerd!

Glutenvrij_Tex mex kippenstoofpotje_1

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

  • 1 ui in halve ringen
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • olie om te bakken
  • 5 plakjes ingemaakte jalapeñopeper (of zoveel je aandurft, pas op! Ze zijn pittig!)
  • 1 tl. komijn
  • 1 tl. zoete paprikapoeder (voor de daredevils: pittige mag ook)
  • 2 kippendijen
  • 1 blik tomaten
  • halve rode paprika in stukjes
  • zout
  • 1 el.suiker
  • 2 aardappels
  • 150 gram spinazie
  • Platte peterselie of koriander om te garneren

Bereiding:

Begin met al het snijwerk. Dat is dus de ui in halve ringen, de knoflook snipperen (of je pakt de pers) en als laatste de paprika. Snij iedere kippendij in ongeveer drie of vier stukken, schil de aardappels en snij ze ook in blokken van ongeveer drie centimeter. Verwarm een scheutje olie in een niet al te grote stoofpan en fruit zachtjes de ui, knoflook. Voeg ook de specerijen toe (komijn en paprikapoeder).

Als het heerlijke begint te ruiken, voeg je het blik tomaten toe in de pan. Ook gaat er nu de kippendij bij, de paprika en de aardappels. Als laatste doe je nu de suiker, zout en jalapeñopeper in de pan. Breng het geheel aan de kook. Doe nu het deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Langer mag ook, zeker als het gezellig is. Wel af en toe doorroeren. Als de kip en aardappel gaar zijn, is het bijna klaar. Voeg nu de spinazie toe en laat een minuutje doorgaren met het deksel op de pan. Een keer doorroeren en nog even garneren met wat platte peterselie of koriander. Extra lekker is het met wat tortillachips erbij.

Vorige post

Glutenvrij uit eten in Rotterdam: Soi3

Volgende post

Handige glutenvrije gewoontes

Laura

Laura

Laura heeft journalistiek en muziekwetenschappen gestudeerd en is behalve muziekgek ook nog eens dol op eten en koken. Haar bolognesesaus is inmiddels wereldberoemd in het Utrechtse Transwijk en omstreken. Verder lust ze wel een glutenvrij pilsje, zeker in combinatie met goed gezelschap. Proost!