Recepten

Stoofperen in port

Elke keer denk ik ‘als het ECHT koud wordt buiten dan is het tijd om de post over stoofperen online te zetten.’ Als ik aan het najaar denk dan denk ik automatisch aan de kou, de prachtige bossen,  chocolademelk en de geur van stoofpeertjes! Stoofperen vind ik echt zo lekker en zeker als je ze stooft in port. Ik heb ook andere variaties geprobeerd (denk aan stoofperen met rode wijn of met prosecco) maar stoofperen met port en sinaasappel blijven mijn favoriet! Daarom vond ik het tijd om mijn recept met jullie te delen. Dat jou huis ook zo lekker mag ruiken!

Stoofperen in Port

Ingrediënten:

  • 7 stoofperen (of iets meer, ligt eraan hoeveel er in je pan passen)
  • 750 ml port (1 fles)
  • 5 el. suiker (kristal-, riet- of basterdsuiker)
  • 3 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 laurierbladeren
  • 1 sinaasappel

Stoofperen in Port

Bereiding:

Schil de peertjes maar laat de steeltjes eraan zetten. Pak een grote stoofpan.

Zet de peertjes rechtop in de pan tegen elkaar aan.

Giet er een fles port bij, de suiker, laurierbladeren, kruidnagels en kaneelstokken toe.

Was de sinaasappel en rasp de schil (of maar er krullen van). Gooi deze bij de peertjes in de pan.

Nu is het tijd om je fornuis aan te zetten! Laat de peertjes met de deksel op de pan de komende 3 tot 4 uur rustig pruttelen.

Eet smakelijk en een fijne dag!

Vorige post

Glutenvrije blondies

Volgende post

Glutenvrij meel en het prijskaartje

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!