Recepten

Sperziebonen met tomatensaus

Sperziebonen zijn lekker. Altijd lekker. Het is een van mijn favoriete groenten, omdat ze lekker veelzijdig zijn en je er dus eigenlijk van alles mee kunt doen. Lekker makkelijk en redelijk snel is dit recept voor sperziebonen die je stooft in tomaten. Dan krijg je dus sperziebonen in tomatensaus! Ze hebben iets zoetigs, waar ik dol op ben.

Voor 2 personen:

  • 300 gr sperziebonen
  • een ui
  • twee tenen knoflook
  • een tomaat
  • thl. bonenkruid (of gedroogde rozemarijn als je dat niet hebt)
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken
  • scheutje water

Sperziebonen met tomatensaus

Bereiding:

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in tweeën. Verwarm de olie in de pan en fruit de ui en de knoflook rustig. Voeg de sperziebonen toe als de uien lekker zacht zijn. Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg toe, samen met peper en zout en het bonenkruid. Voeg een scheutje water toe en laat met een deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven, totdat de bonen gaar zijn. Vergeet niet af en toe te roeren. Dat is alles, in 25 minuten heb je lekker eten. Beetje rijst erbij, lekker gebakken stukje kip erbij, eet smakelijk!

Sperziebonen met tomatensaus

Vorige post

Coeliakie en vakanties

Volgende post

Glutenvrije chocolade muffins

Laura

Laura

Laura heeft journalistiek en muziekwetenschappen gestudeerd en is behalve muziekgek ook nog eens dol op eten en koken. Haar bolognesesaus is inmiddels wereldberoemd in het Utrechtse Transwijk en omstreken. Verder lust ze wel een glutenvrij pilsje, zeker in combinatie met goed gezelschap. Proost!