Recepten

Spaghetti van courgette

Courgetti, oftewel spaghetti van courgette, ben je vast al eens tegengekomen. Het is een echte hype onder mensen die wat meer clean willen eten. Niet zo gek ook, het voelt immers alsof je een bord pasta aan het wegwerken bent, maar dan zónder alle gluten en koolhydraten! Afhankelijk van de saus zou courgetti zelfs in een raw food dieet kunnen passen.

Courgetti maak je door courgette in dunne sliertjes te snijden. Dit gaat het beste met een spiraalsnijder of mandoline, maar als je die niet hebt kan het ook met de hand. Je kunt de courgette erna nog even kort koken, of gewoon rauw eten, zoals ik deed.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 4 grote tomaten
  • 1 ui
  • 2 zalmfilets
  • 2 tl. gedroogde oregano
  • 1 handje verse basilicum
  • Peper, zout
  • Olijfolie
  • Water

Bereiding:

Snijd de courgette in dunne reepjes en zet apart. Snipper de ui en snijd de tomaten in blokjes.

Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de ui aan.

Voeg de tomaten toe en zet het vuur lager. Laat het tomatenui mengsel ongeveer 10 minuutjes pruttelen, zodat de tomaten zacht worden en een soort saus gaan vormen.

Voeg af en toe een scheutje water toe om het geheel wat smeuïger te maken.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en voeg dit samen met de oregano toe aan de saus. Snijd de zalmfilet in stukjes en bak dit nog vier minuutjes mee.

Breng de saus op smaak met zout en peper. Serveer de courgetti met de saus.

Vorige post

Vroege glutenvrije Sinterklaas

Volgende post

Glutenvrije en lactosevrije kruidnoten

Roos

Roos

Roos heeft geen allergieën maar gelooft in de kracht van goede voeding. Ze kookt daarom graag met verse ingrediënten, zonder pakjes en zakjes. Dit past perfect in de gluten- en lactosevrije lifestyle! Roos blogt zelf ook op Roos RCPTN.