Recepten

Sinaasappelcrumble; een glutenvrij gebakje

Jeetje! De tijd is best hard gegaan. Dit was een van de eerste recepten op de site en nog steeds ben ik erg blij met deze optie. Daarnaast is sinaasappel best fotogeniek (dat had je vast graag willen weten). Maar laten we het even over de sinaasappelcrumble hebben. Deze is volledig glutenvrij en kan ook absoluut lactosevrij (NIET melkvrij). Snel gemaakt, en super lekker.

Glutenvrije sinaasappelcrumble

Sinaasappelcrumble

Ik ben stiekem best fan van crumbles hoor. Wel moet je goed oppassen met het maken van het deeg dat je niet te fanatiek doorkneedt omdat je anders ‘gewoon’ deeg krijgt. Ook lekker maar dan heb je gewoon een sinaasappel met een dakje van deeg. Binnenkort ga ik me eens even buigen over een crumble met appel of bessen. Daar hoor je later meer over!

Glutenvrije sinaasappelcrumble

 

Recept Afdrukken
Sinaasappelcrumble
Glutenvrije sinaasappelcrumble
Porties
stuks
Ingrediënten
Porties
stuks
Ingrediënten
Glutenvrije sinaasappelcrumble
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de schil van 1 sinaasappel. Snijd vervolgens de bovenkantjes van de 4 overige sinaasappels. Haal vervolgens het vruchtvlees uit de sinaasappel (dit is een kliederwerkje) en vang het vruchtvlees en het sap op – dit heb je later nog nodig. Als je sinaasappels niet blijven staan kan je het beste even een heel klein stukje van de onderkant afsnijden. Als je ze tegen elkaar aanzet in een ovenschaal gaat het ook goed en hoef je er niks af te snijden.
  2. Rooster de hazelnoten of amandelen in een droge koekenpan lichtbruin. Meng de bloem, noten en suiker en wrijf de boter er met koele vingers doorheen tot er alleen maar grove kruimels zijn.
  3. Snijd het vruchtvlees van 2 sinaasappels fijn en meng dit met de roomkaas, de sinaasappel rasp, honing en 1 ei.
  4. Vul de sinaasappels met het roomkaas mengsel en verdeel de kruimels erover. Kluts het overgebleven ei en druppel voorzichtig op de kruimels (de hoeven niet te verzuipen in ei maar er wel mee lichtjes mee bedekt zijn).
  5. Bak in ±30 minuten af en nu heb je een heerlijke sinaasappelcrumble voor je neus! Enjoy!
Deel dit Recept
Vorige post

Pizza met avocado

Volgende post

Gluten- en lactosevrij stroopwafelijs

Carlijn

Carlijn

Carlijn is een ervaringsdeskundige als het op overleven met een gluten- EN lactose-intolerantie aankomt.

Haar favoriete eten? Sushi, poké bowls en aardbeien!